2013. április 27., szombat

Kókuszkrémes torta



Hirtelen ránk köszöntött a nyár és rengeteg munka van a kertben. Alig győzzük utolérni magunkat az ilyenkor megszokott tempót gyorsítani kell (már amennyire lehet). Mivel a természet is begyorsított, így versenyt futunk vele. Éjszakai fagyoktól nem kell tartani, így szinte mindent el lehet vetni, csak a palántázás várat még egy kicsit, mivel még elég kicsik. Paprika, paradicsom, padlizsán már sorakoznak kis poharakban a fóliában. Sajnos az eső messze elkerül, így naponta végig kell locsolni a kertet, amit slaggal nem lehet, mert kivernénk vele a pici növényeket, marad tehát a kannázás. Sok munka közben azért szakítok egy kis időt, hogy végre megsüssem a rég áhított kókuszos tortát. Karácsonykor Kinga Londonból hozott 2 doboz nagyon finom kókuszkrémet.
Én most süteményben szeretném kipróbálni, így csak annyit teszek, hogy sütök 6 tojásból piskótát.
Krémet pedig úgy készítem, hogy 2 csomag vaníliás pudingot fél liter tejben megfőzöm. Melegen belekeverem a kókuszkrémet és mikor együtt kihűl 25 dkg margarinnal és néhány kanál kókuszreszelékkel habosra keverem. Cukrot csak 1 evőkanállal teszek bele, mert a kókuszkrém nagyon édes. Kicsit hígnak találom, így egy kevés zselatint főzök és belekeverem. Na így már teljesen jó az állaga és megkenhetem vele a piskótát.
Tetejét kókuszreszelékkel megszórom és már szeletelhető, szerencsére itt nincs várakozási idő.
Nagyon finom lett, pontosan olyan amire számítottam.

Nincsenek megjegyzések: