2011. szeptember 27., kedd

Töltött paprika kicsit másképp

Nyár elején már sok minden terem a kertben. Attól kezdve folyamatosan lehet szedni a friss zöldséget, gyümölcsöt. Csak azt kell kitalálni, hogy változatosan készítsem el, nehogy ráunjunk. Egyik kedvencem a  paprika, ami ilyenkor ősszel  jól megérve pirosan édeskés ízű. Szeretem nyersen és töltve, ahogy én készítem.
hozzávalók :
2-3 piros paprika
2 zsömle
1 fej hagyma
olaj
2 tojás
kevés kenőmájas
fűszerek : bors, majoranna (bármi ízlés szerint)
Zsömlét vízben beáztatom. Hagymát apróra vágom, olajon megfonnyasztom és a majorannát rászórom. Kinyomkodom a zsömlét és ráteszem, ezután kevés kenőmájassal gazdagítom és megszórom borssal. Összekeverem,  kicsit összesütöm és belekeverem a 2 tojást. Sót nem teszek bele, mert nekem annyi elég amennyi a zsömlében és a kenőmájasban van. Kicsumázom a paprikákat és megtöltöm vele. Mivel ez már egy sült ehető étel, így elég forgatva kevés olajon sütőedényben megsütni. Szépen szeletelhető.
Ez lehet akár egy tál étel is, de lehet mellé különböző zöldségeket sütni, vagy akár krumplit, húst is.
Cukkini, padlizsán, sárgarépa ezek mind, mind nagyon finomak mellé.
Mivel ilyenkor a bőség kertje tárul elém, nagy a választék. Szerencsére a hosszú, meleg ősznek köszönhető, hogy újabb és újabb termést hoz a cukkini, a krumpli helyére ültetett zöldbab (másodvetés) és a vakond által kitúrt borsó helyére ültetett sárgarépa (szintén másodvetés) is már nagyra nőtt zsenge és nagyon édes.

Már szépen fejesedik a saláta amit szintén a krumpli helyére vetettünk.

 

Jó lenne ha még nagyon sokáig tartana ez a hosszú ősz.



Nincsenek megjegyzések: