2012. szeptember 21., péntek

Tejszínes csirkeszárny zöldségekkel



Nagyon szeretem mikor kimegyek a kertbe és többféle zöldség kínálja magát. Ez már a nyár közepén elkezdődik. Ilyenkor többször előfordul, hogy amit látok leszedem és készítek belőle egy gyors és finom ebédet. Így született néhány éve ennek az ételnek a receptje.
hozzávalók:
4 db csirkeszárny
1 db kisebb cukkini
2 db kisebb padlizsán
néhány szál sárgarépa
2-3 piros paprika
5-6 fej gomba
15 dkg orsótészta
1 1/2 dl tejszín
kevés étkezési keményítő
oliva olaj
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
Csirkeszárnyakat befűszerezem és olajon fedő alatt puhítom. Mikor félig megsült ráteszem a feldarabolt zöldségeket és többszöri keverés mellet készre sütöm. Ezután ráöntöm a tejszínt és kevés étkezési keményítővel kissé sűrítem a szaftját.
Fazékban sós lobogó vízben megfőzöm a tésztát és csak tálalás előtt keverem össze.

Nincsenek megjegyzések: