2013. március 3., vasárnap

Töltött hús kicsit másképp



Mikor a gombhoz keressük a kabátot.
Maradék főtt rizst szeretném felhasználni, már csak azt kell kitalálnom, hogy mi legyen belőle. Szétnézek a fagyasztóládában, hogy mit tudnék előkotorni belőle így tél vége felé. Van még többféle zöldség és hús is akad, így már gondolatban meg is született a fejemben a mai ebéd. Ja és találtam egy kis zacskóban még pulykamájat is.
Készítek egy zöldséges tölteléket. Sárgarépát, borsót, zöldbabot, zellert, karalábét enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Belekeverem a maradék rizst, az apróra vágott pulykamájat, hozzáadok négy egész tojást és fűszerezem. Mivel nem akarok, erős fűszereket használni, így kevés só, bors, szerecsendió és kakukkfű kerül bele. Jól összekeverem és félreteszem.
Húst (nálam ez most tarja) vékony szeletekre vágom sózóm és saját készítésű fűszerkeverékkel mindkét oldalát vékonyan megszórom. Ezután kibélelem vele a keskeny sütőformát és beleöntöm a tölteléket. Tetejére néhány vékony szelet kolozsvári szalonnát teszek. 200 fokos sütőben 40 percig sütöm.
Kicsit várok vele, hogy hűljön és csak ezután borítom ki a tepsiből. Így nem esik szét és szépen lehet szeletelni. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis majonéz.

Nincsenek megjegyzések: