Kicsi lányom most születésnapja alkalmával ananásztortát kért. Nekem kellett kitalálni, hogy milyen legyen és persze azt is, hogy hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni.
hozzávalók:
6 tojásból piskótát készítek. Felét tepsibe szétterítem, másik felébe kevés ételszínezőt keverek, hogy kicsit színesebb legyen a torta.
hozzávalók a krémhez:
7,5 dl 100%-os ananászlé
3 cs. vaníliás puding
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
díszítésnek ananászkonzerv és cukorbetűk
Ananászlében megfőzöm a pudingot a szokásos módon. Cukrot margarinnal habosra keverem és hozzáadom a kihűlt pudingot, majd azzal tovább habosítom. Piskótákat hosszában kettévágom, lapokat krémmel megkenem és felváltva a színeket egymásra teszem. Végén tetejét és oldalát is krémmel megkenem. Tetejét konzerv ananász szeletekkel díszítem és persze cukordísszel.
Nagyon finom az íze, és persze mutatós is. Ez megint egy jól sikerült torta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése