2012. április 7., szombat

Babapiskótás mézes

Ha már ünnep, akkor kötelező süteményt enni. Ehhez pedig sütni kell. Improvizáltam és ez lett a végeredmény.

hozzávalók tésztához:
2 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
2 ek. méz
7 ek. tej
Ezeket összekeverve két percig főzöm. Úgy melegen belekeverek 40 dkg liszttel elkevert 1 csomag sütőport.
Ebből két lapot sütök. Húsvét lévén tojás formára nyújtom.
Amíg hűl a tészta elkészítem a krémet.

hozzávalók krémhez:
2 cs. csokoládéízű  pudingpor
6 dl tej
1 ek.kakaópor
20 dkg margarin
20 dkg porcukot
Pudingot összekeverem a kakaóval és kevés tejjel. A többi tejet felforrósítom és belefőzöm.
Margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot is beleteszem és azzal is még jól kikeverem.
Alsó lapot megkenem a krém felével.
Közben előkészítek 20 dkg babapiskótát, kb.1 dl tejbe öntök 1 ek. rumaromát.
A rumaromás tejbe mártom egyenként a babapiskótát és sorban rárakom a krémre.
Ezután rákenem a krém másik felét és ráteszem a másik lapot.
Tetejét olvasztott fehér csokival díszítem csíkozva. Kevés étcsokit is olvasztok azt pedig rácsepegtetem.
 Másnapra megpuhul a tészta és szeletelhető.
Ha mégsem bírunk vele várni másnapig az nem jó, mert szeletelésnél a krém kinyomódik. Tehát mégis csak érdemes lenne vele várni. Aki türelmetlen este készítse el, mert akkor csak egyet kell aludni és már szeletelheti és eheti.

Nincsenek megjegyzések: