2012. április 5., csütörtök

Tésztasaláta

Már van annak egy éve, hogy ilyen tésztasalátát készítettem. Sonkás főleg így húsvét környékén jut eszembe.
Sonka megvéve, uborka bőven van, így készülhet egy nagy adag.
hozzávalók:
1/2 kg orsó tészta
2-3 dl majonéz
2 dl tejföl
2 ek. mustár
25 dkg főtt sonka
6-7 db kisebb savanyú uborka (lehet több is)
citromlé
bors
kevés porcukor (ha kell)
Tésztát sós lobogó vízben kifőzöm, majd leszűröm és jól lehűtöm. Uborkát vékonyra felszeletelem, sonkát apró kockákra vágom.
Öntet hozzávalóit összekeverem : majonéz, mustár, tejföl, citromlé, bors és porcukor. Beleteszem az összevágott uborkát és sonkát, végül a tésztát és jól összekeverem. Tálalásig lefedve hűtőbe teszem.
Ebédre, vacsorára lehet fogyasztani. Sőt rájárni amíg el nem fogy.

Nincsenek megjegyzések: