Krumplis tésztát én úgy készítem, ahogy anyukám és nagymamám is készítette. Házi tésztával a legfinomabb, szerencsére van itthon.
hozzávalók:
5-6 nagyobb szem krumpli
25 dkg tészta
1 nagyobb fej hagyma
pirospaprika
olaj
só
Hagymát olajon világosra dinsztelem, majd ráteszem a megpucolt apróra vágott krumplit. Tetejére pirospaprikát és sót szórok. Kevés vizet öntök alá és mérsékelt hőfokon fedő alatt puhára főzöm. Közben többször megkeverem és ha kell pótolom a vizet. Mikor megpuhult fakanállal összetöröm.(Gyerekkoromban anyukám mindig rám bízta ezt a fontos feladatot.) Tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és a krumplira borítom. Jól összekeverem majd lepirítom, ahogy Orsikám Te szereted.
Télire elrakott savanyú uborkával tálalom.
1 megjegyzés:
Hmmm, már rég csináltam krumplis tésztát, épp ideje volna.
Megjegyzés küldése