Snidlinget télen is tudok enni, mert kis cserépben nevelek az ablakban. Igaz, azt csak ritkán tudom vágni, mert a téli fény kevés a növénynek. Végre megjött a jó idő és gyors növekedésnek indult. Ilyenkor bezzeg alig győzök kitalálni olyan ételt amibe csak tehetem. Legyen az saláta, túróba keverve vagy szendvicsre téve. Így jutott eszembe ez a snidling rizs párosítás. Mivel eddig csak petrezselymes rizst készítettem, úgy gondolom, hogy ez is csak jó lehet.
Jól megmosom és lecsepegtetem a rizst. Kevés olajon megpirítom, majd kétszeres víz mennyiség hozzáadásával fedő alatt lassú tűzön megfőzöm. Kevés sót szórok rá. Mikor már csak néhány perc van hátra, hogy kész legyen a megmosott és apróra vágott snidlinggel gazdagon megszórom.
4 szelet vékony pulykamellet nagyon kicsit megsózom és félreteszem.
3 db tojást liszttel, apróra vágott snidlinggel, kevés sóval és 3 gerezd apróra vágott fokhagymával simára keverem.
Hússzeleteket előbb lisztbe majd ebbe a masszába mártom. Teflon serpenyőben csak kevés (kevesebb mint egy evő kanál) olajat öntök és forrósítom. Belerakom a húst és fedő alatt lassú tűzön megsütöm mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése