2012. február 25., szombat

Hús vastag bundában

Kedvenc étkeim közé tartozik a rántott hús, csak azt nem szeretem, hogy sok olajat szív magába. Még akkor is, ha rögtön papír szalvétára szedem és felitatom róla fölös zsiradékot. Ezen próbálok változtatni, és kicsit másképp sütni a bundás húst. Van, hogy csak tojást és lisztet keverek össze sűrű palacsinta tészta állagúra és abba mártom és úgy sütöm. Most is ilyet készítek, csak a bunda összetétele változik. Lehet csirke, pulyka vagy disznó hússal. Nálam most sertéstarja kerül terítékre.
hozzávalók:
2 szelet vékony sertéstarja
1 db közepes burgonya
2 egész tojás

bors
2 ek. liszt
1 ek. olaj
Vékony hússzelet mindkét oldalát nagyon kicsit megsózom. Krumplit apró lyukú reszelőn lereszelem, majd beleteszem a két tojást, kevés sót, kevés borsot és annyi lisztet, hogy kissé lágy állagú legyen. Nálam most két enyhén púpozott evőkanálnyit vesz fel (krumpli nagyságától függ). Teflon serpenyőbe öntök egy fél evőkanál olajat és forrósítom. A hússzelet mindkét oldalát lisztbe mártom, majd ebbe a sűrű masszába.  Beleteszem a serpenyőbe és alacsony hőfokon fedő alatt sütöm. Ha mégis kevés ragadna rá úgy kenek még a tetejére. Mielőtt megfordítom a felső felét egy kicsit olajjal megcsepegtetem, mivel az alsó oldal már felitta azt a keveset. Francia salátával tálalom. Ezt általában előző nap szoktam elkészíteni.
hozzávalók:
Nálam minden zöldség, amit a fagyasztóládában találok.
sárgarépa, zöldborsó, zöldbab, karfiol, karalábé, zeller, kukorica
Enyhén sós vízben megfőzőm. Ami nagyobb darab azt főzés után apró kockára darabolom.
Tálban majonézt, tejfölt mustárt és citrom levét jól összekeverem. A hideg zöldséget beleforgatom és másnapig a hűtőszekrénybe teszem.
Mikor kisült a hús már csak előveszem a francia salátát és valami italt, hogy jobban csússzon :-))

Nincsenek megjegyzések: