2012. július 27., péntek

Cukkinis palacsinta

Ilyenkor már javában tart a cukkini szezon. Bőséges termésnek köszönhetem, alig telik el nap, hogy valami formában ne kerüljön az asztalra. Ma bőven tettem gyalulva a fagyasztóládába télire, és az ebéd is cukkiniből készült (tök) főzelék. Leves pedig cukkinikrémleves. Desszert mi más is mint cukkinis palacsinta. Azt hiszem a mai napot elnevezhetem cukkinis napnak. Ami egyáltalán nem baj, sőt mondhatom, hogy nincs annál jobb mikor de. 10 órakor még a szárán van és harangszóra 12 órára pedig az asztalon a tányérban.
hozzávalók:
20 dkg liszt
1csapott ek. cukor
1csapott tk.só
1 db. nagy házi tojás
1 kk. szódabikarbóna
tej
2 ek. olaj
40dk zsenge cukkini
Liszt, cukor, só, tojás,szódabikarbóna és tej hozzáadásával kissé sűrű palacsinta tésztát készítek. Tejet nem mérem csak tetszőlegesen öntöm amennyi kell. Sima állagúra keverem, majd pihen 2-3 órát. Mielőtt elkezdem sütni a cukkinit durva (káposzta) reszelőn héjastól magostól (ami a zsengének valójában nincs is) lereszelem. Bőven lehet beletenni, mert mikor úgy gondolom, hogy ez már sok akkor pont annyi kell. Súlyra mérve lehet a liszt mennyiség duplája, vagy még attól is több. Lereszelt cukkinit belekeverem a tésztába az olajjal és már azonnal kezdem sütni.
Én nem teszek bele semmi tölteléket, mert így is nagyon finom.
Ez a mai a leírt adag duplája és mondhatom, gyorsan fogy. Maradékot hűtőszekrénybe elteszem holnapra, mert hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: